Sliptong 1 kg

Verse sliptong zonder huid. Verpakt per 1 kg.
Een product uit de Noordzee.

Keuze viswijzer: 
 
Even bakken in boter of olie. Na gebruik desgewenst een beetje peper erop en u heeft een van de lekkerste vissoorten
op uw bord.Tong

Tong

Solea solea

Onze Nederlandse visserij is gespecialiseerd in de vangst op deze platvis. Tong komt vooral in de Noordzee voor. Tong is een 'bodembewoner', net als de meeste andere platvissen. De tong ligt overdag ingegraven in het zand en gaat 's nachts op zoek naar voedsel.

De naam sliptong wordt gehanteerd voor de kleinste soort. Er bestaat een aantal misverstanden over de juiste schrijfwijze van sliptong. Er zijn nogal wat aanhangers voor de aanduiding slibtong met een 'b'. 'Slib' zou duiden op het slib op de zeebodem waar tong zich graag in verschuilt. 'Slip' met een 'p' komt echter uit het Engels en betekent klein.


Verkrijgbaarheid

 

MAANDEN JAN FEB MRT APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
VERKRIJGBAARHEID Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed GoedVangstgebied

  • 27 - Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 37 - Middellandse Zee
 

De tong heeft een gepigmenteerde zijde (bruin tot donkerbruin) met onregelmatige verspreide en gevormde vlekjes en stippen. De onderkant is crèmekleurig. De tong heeft een maximale lengte van 70 cm.


Koken met Tong

Tong is een ware delicatesse. De smaak is niet typisch vissig en lijkt op die van garnalen. Tong kan op verschillende manieren bereid worden: bakken, grillen, stomen en stoven. Voor de bereiding moet de tong ontveld worden.


Voedingswaarden

Per 100 gram onbereid product:

  • 378 kJ
  • 90 kCal,
  • 1 g vet,
  • 17 g eiwit