Dorado (Seabream)

Verse Dorado uit Griekenland, ongeveer 350 gram per stuk. Verpakt per 1 kilogram. Hele vis met kop en ingewanden.
 
 
 

Dorade

Dorade

Sparus aurata (Dorade rose) / Spondyliosoma cantharus (Dorade grise)

De dorade grise is een zeebrasemachtige en wordt het hele jaar aangevoerd. In sommige landen, met name Spanje, worden ook zeebrasemsoorten uit verafgelegen zeegebieden (in het bijzonder zuidelijk Afrika) aangevoerd. De doorgaans kleine exemplaren van de dorade grise die in Nederland op de markt verschijnen komen van de Franse kust.


Verkrijgbaarheid

MAANDENJANFEBMRTAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
VERKRIJGBAARHEIDGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoed

Legenda


 seizoen gesloten
  kuit periode
  mager
  goed


Vangstgebied

  • 34 - Midden-oostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 37 - Middellandse Zee
 

De dorade rose is zilvergrijs met een grote zwarte vlek bij het begin van de zijlijn, die doorloopt op de bovenzijde van de kieuwdeksels. Op en over de kop loopt een goudkleurige band die begrensd wordt door een donkere zone. De dorade grise heeft een donkergrijze rug, zilvergrijze flanken met veel bruine lengtestrepen. De dorade wordt maximaal 70 cm lang. De gemiddelde lengte is 35 cm.


Koken met Dorade

De dorade heeft een stevige, volle smaak. Beide soorten kunnen het beste gestoofd, gebakken, gegrild of gefrituurd worden.


Voedingswaarden

Per 100 gram onbereid product:

  • 403 kJ
  • 96 kCal,
  • 2 g vet,
  • 19 g eiwit.