Zeebaars (Seabass)

Verse Zeebaars uit Griekenland, ong. 300 gram pst.
Verpakt per 1 kilogram. Hele vis met kop en ingewanden.




Zeebaars

Zeebaars

Dicentrarchus labrax

Zeebaars wordt steeds meer te koop aangeboden. Vooral in de horeca komt de vis vaker op de menukaart voor. Zeebaars is een sluike, pientere vis. Als de zon namelijk schijnt en de dagen en de nachten helder zijn, wordt aanzienlijk minder zeebaars gevangen. De zeebaars kan dan de boten goed onderscheiden. Bij stormachtig weer zijn de vangsten groter.


Verkrijgbaarheid

MAANDENJANFEBMRTAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
VERKRIJGBAARHEIDGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoedGoed

Legenda


 seizoen gesloten
  kuit periode
  mager
  goed


Vangstgebied

  • 27 - Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 34 - Midden-oostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 37 - Middellandse Zee
  • 37-4 - Zwarte Zee
 

De rug is grijs of blauw, de flanken zijn zilverkleurige en de buik is gelig of wit. De zeebaars wordt maximaal 80 cm lang.


Koken met Zeebaars

De smaak is zoetig en mild met een fijne structuur. Zeebaars kan op vele manieren bereid worden. Vermijd bij het koken liever het gebruik van krachtige aroma's. Het vel is altijd lekker, laat dat dus aan de vis zitten.


Voedingswaarden

Per 100 gram onbereid product:

  • 411 kJ
  • 98 kCal,
  • 3 g vet,
  • 19 g eiwit