
Zeebaars (Seabass)
Verse Zeebaars uit Griekenland, ong. 300 gram pst.
Verpakt per 1 kilogram. Hele vis met kop en ingewanden.
Verpakt per 1 kilogram. Hele vis met kop en ingewanden.
Zeebaars

Dicentrarchus labrax
Zeebaars wordt steeds meer te koop aangeboden. Vooral in de horeca komt de vis vaker op de menukaart voor. Zeebaars is een sluike, pientere vis. Als de zon namelijk schijnt en de dagen en de nachten helder zijn, wordt aanzienlijk minder zeebaars gevangen. De zeebaars kan dan de boten goed onderscheiden. Bij stormachtig weer zijn de vangsten groter.
Verkrijgbaarheid
MAANDEN | JAN | FEB | MRT | APR | MEI | JUN | JUL | AUG | SEP | OKT | NOV | DEC |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
VERKRIJGBAARHEID | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed | Goed |
Legenda
seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed




De rug is grijs of blauw, de flanken zijn zilverkleurige en de buik is gelig of wit. De zeebaars wordt maximaal 80 cm lang.
Koken met Zeebaars
De smaak is zoetig en mild met een fijne structuur. Zeebaars kan op vele manieren bereid worden. Vermijd bij het koken liever het gebruik van krachtige aroma's. Het vel is altijd lekker, laat dat dus aan de vis zitten.
Voedingswaarden
Per 100 gram onbereid product:
- 411 kJ
- 98 kCal,
- 3 g vet,
- 19 g eiwit